Recenze knihy
Lukáš Hejlík, herec, gastronaut, autor knihy 365 Gastromapa LH
Češi jsou knedlíci, ne? Zní to hanlivě, ale mě to vlastně těší. Vždycky, když popisujeme cizincům naši kuchyni, tak krom piva zmíníme "dumplings". Jestli jste do teď jedli dva druhy knedlíků, fajn. Když si ale zalistujete v knedlíkové kuchařce, která si "velká" neříká vůbec náhohou, zjistíte, že jste vlastně nežili. Plejáda nejrůznějších knedlíků, a to nejen k omáčkám, ale v polévkách, sladkých, zahraničních, ale i těch bezlepkových; je jich fakt pěkná hromada.
Tady jsou nejenom jednoduché recepty, ale navíc dokonalé fotky. Moje mise? Ten šachovnicový knedlík ke zvěřině! Pak si budu říkat Velký knedlíkář!